Help

Back to: www.summercart.com
Language: EN

Help Categories

Recently Viewed

Данъци

Данъци

Price: 0.00лв.

Данъци

Запознаване с данъците

 

 

При изграждането на нов магазин търговецът (собственикът на магазина) трябва да вземе под внимание 3 фактора, тъй като те определят точния размер данък, който ще се начислява.Местоположение на продавача

 

  • В зависимост от местоположението (държава и област) на неговия бизнес продавачът може да бъде обложен с данък продажби или данък добавена стойност.
  • Ето защо в административната област на Summer Cart Вие може да създадете специфичен данък, съответстващ на Вашите закони.

 


 

Местоположение на продавача

  • В зависимост от местоположението (държава и област) на неговия бизнес продавачът може да бъде обложен с данък продажби или данък добавена стойност.

 

  • Ето защо в административната област на Summer Cart Вие може да създадете специфичен данък, съответстващ на Вашите закони.

Тип продукти за продан

Някои продукти се облагат с данъци, други са необлагаеми или се облагат при намалена ставка.

Ето защо в административната област на Summer Cart Вие можете да създадете Ваши специфични данъчни класове и да групирате продуктите съобразно с тяхното данъчно облагане.

Място на доставката

Някои магазини извършват доставка само в границите на своята държава или на своя град/ област, но други изпращат стоки и в чужбина.

Ето защо в административната област на Summer Cart Вие може да създадете свои специфични данъчни зони, в зависимост от това докъде извършвате доставки.

Четирите компонента на данъка

В административната област на Summer Cart всеки данък включва 4 компонента.

 

 

Какво включва данъкът?

 

Какво е това?

Вид данък

Продажбите на продукти и услуги се облагат с различни данъци в зависимост от данъчната политика на страната. В някои държави правителството облага с данък продажби, докато в други с данък добавена стойност.
Например: В САЩ и Канада се използва данък продажби, докато в България и в страните от Европейския съюз – данък добавена стойност.  

Данъчен клас

Група от продукти и услуги, която се облага с определена данъчна ставка.
Например: Книгите и вестниците в Англия се облагат с 0% данък, докато електронното оборудване с 17.5% данък. Затова книгите и вестниците се причисляват към един данъчен клас (необлагаеми продукти), а електронното оборудване към друг данъчен клас (стандартно облагаеми стоки).

Данъчна зона

Географски район, в който се прилага определен данък.
Например: Всички страни в Европейския съюз са отделни данъчни зони, докато ако продавате в САЩ всеки щат може да бъде разглеждан като отделна данъчна зона, защото всеки щат има свои специфични данъци.

Данъчна ставка

Данъчната ставка се изчислява на базата на данъчен клас и данъчна зона.
Например: Ако продавате готварски книги (което е един данъчен клас) и кухненско електрическо оборудване (втори данъчен клас) във Великобритания (която е данъчна зона), Вие ще платите 0% ДДС за книгите и 17.5% за оборудването. Ако продавате в САЩ (втора данъчна зона), книгите и електрическото оборудване ще бъдат обложени с 0% данък, тъй като това е друга зона.

 

 

Съвет:

В клиентската област на Summer Cart данъците се показват заедно с цените на продуктите в Ценоразписа за обща стойност на поръчката. Прочетете повече в Модули за сума на поръчката.

 

Съвет: В клиентската област на Summer Cart данъците се показват заедно с цените на продуктите в Ценоразписа за обща стойност на поръчката. Прочетете повече в Модули за сума на поръчката.

Как да управляваме данъците в магазина Summer Cart ?

 

>> Отворете административната област на Summer Cart

>> Отидете на меню Настройки, под 'Данъци и местоположения' кликнете на връзка Данъци.

 

Използвайте страницата'Данъци', за да създадете какъвто данък Ви трябва в 4 лесни стъпки. Вижте Бързо ръководство за изчисляване на данъци.

В страницата 'Данъци' Вие можете да преглеждате, редактирате и изтривате данъци; да управлявате компонентите на данъка – данъчни класове, данъчни зони и ставки; да сортирате и филтрирате данъците по име и регистрационен номер.