Help

Back to: www.summercart.com
Language: EN

Help Categories

Recently Viewed

Модули за сума на поръчката

Какво представляват модулите за сума на поръчката

Модулите за сума на поръчката Ви позволяват да управлявате ценоразписа на общата стойност на поръчката.

Ценоразписът на общата стойност на поръчката  е видим в клиентската област преди крайната фактура и показва подробно цените на продуктите, отстъпките, данъците и доставните разходи, калкулирани в поръчката на клиента.

Модулите за сума на поръчката Ви позволяват да покажете на клиентите какви такси и/или намаления им давате и как извършвате изчисленията. Вижте Практическо ръководство към модулите за сума на поръчката.

 

Примерен ценоразпис за обща стойност на поръчката


 

Как да управляваме 'Модулите за сума на поръчката'

>> Отворете административната област на Summer Cart.

>> Отидете на меню Настройки, под 'Модули' кликнете на връзка Сума на поръчка.

 

Страницата 'Модули за сума на поръчка' показва всички компоненти, които се включват в общата стойност на една поръчка. Компонентите са 6:

1. Нетна стойност на поръчка (модул 'Subtotal')
2. Такса 'Доставка' (модул 'Shipping')
3. Данък (модул 'Tax')
4. Отстъпка (модул 'Discount')
5. Купонна отстъпка (модул 'Coupon')
6. Такса 'Наложен платеж' (модул 'Collect on delivery')

Всеки компонент е самостоятелен модул. Вие можете да активирате всички модули или само част от тях в зависимост от това кои компоненти използвате в крайното ценообразуване на поръчките. Само активните модули се взимат предвид при крайното ценообразуване на поръчките.

 

Важно:

Модулът 'Subtotal' трябва винаги да е активен.

Ако искате разходите за доставка да се калкулират автоматично в общата стойност на всяка поръчка, модулът 'Shipping' трябва да е активен.

Ако искате отстъпките и купонните отстъпки да се калкулират автоматично в общата стойност на всяка поръчка, модулите 'Discount' и 'Coupon' трябва да са активни.

Ако искате данъкът (като ДДС например) да се калкулира автоматично в общата стойност на всяка поръчка, модулът 'Данък' трябва да е активен.

Съвет:

В магазина Summer Cart един от начините за плащане на поръчани продукти е чрез наложен платеж. Ако искате да събирате допълнителна такса от клиентите за ползването на наложен платеж, модулът 'Наложен платеж' трябва да е активен.

 

Ако един модул е неподходящ или неприложим, Вие можете да го спрете само с един клик, така че да не се появява в крайното ценообразуване на поръчките. Например, ако Вие предлагате само безплатна доставка, тогава не е нужно модулът 'Доставка' да е активен. Или ако калкулирате ДДС предварително в цените на продуктите модулът 'Данък' може да бъде спрян.

 

Важно:

Последователността, в която модулите са подредени в таблицата отгоре надолу определя начина, по който ще се изчислява общата стойност на една поръчка.

 

Вие можете да размествате позициите с бутоните  / . Вижте Практическо ръководство към модулите за обща стойност на поръчката.

 


Съвет:

В таблицата по-горе, ако поставите модула Данък (Tax) под Shipping Доставка (Shipping), вие ще начислите данък не само върху цената на продуктите, но и върху цената на доставката.

Моля забележете, че за да изчислите данък върху доставката, Вие също така трябва да отворите настройките на този данък (Настройки >>> Данъци и местоположения >>> Данъци) и да активирате опция "Приложи към доставката". За повече информация вижте 'Данъци'.

Ако поставите модула Данък (Tax) над Доставка (Shipping), Вие няма да обложите с данък цената за доставка, а само цената на продуктите.