Help

Back to: www.summercart.com
Language: EN

Help Categories

Recently Viewed

Редактиране на отстъпки

  1. Отидете на меню Магазин, под 'Промоция' и кликнете на връзка Отстъпки.
  2. Изберете отстъпка и кликнете на иконата icon_edit в края на реда. Появява се страница 'Редактирайте отстъпка'.

Страница 'Редактирайте отстъпка'

Използвайте страницата 'Редактирайте отстъпка' за редактиране на основната информация за отстъпка, или за редактирате условията за отстъпка. Вие също така може да приложите нови условия за отстъпка. Има 4 раздела, които Ви помагат да управлявате условия като минимална стойност на поръчката, избрани продуктови категории, избрани продукти и избрани клиенти.

 

Редактиране на основната информация за отстъпка


 

Редактиране на условията за отстъпка

Условията за отстъпка са ограничителни мерки, които прилагате, за да съкратите списъка от хора, които получават отстъпки от цените на продуктите.

Вие можете да приложите 4 условия за предложение за отстъпка, като използвате 4 раздела: раздел Поръчка, раздел Категории, раздел Продукти и раздел Клиенти. Понякога Вие можете да използвате едно условие или да комбинирате 2 или повече, за да таргетирате по-добре Вашите отстъпки. Вие може да предложите отстъпка за група продукти като сезонна разпродажба или да давате отстъпка на лоялни клиенти. Клиентите ще се възползват от отстъпката, само когато всички приложени условия са изпълнени.
 

Раздел 'Поръчка' в страницата 'Редактирайте отстъпка'

Използвайте нетната стойност на поръчката като критерий за даване на отстъпка. В този случай отстъпката е достъпна за клиента, само ако поръчката превишава определена сума пари.


Раздел 'Категории' в страницата 'Редактирайте отстъпка'

Използвайте продуктовите категории като критерий за даване на отстъпка. В този случай Вие предлагате отстъпка, ограничена до една или повече продуктови категории. Отстъпката е достъпна за клиента, само ако той/тя купува продукти от избраните категории, и е видима за всички уебсайт посетители в конкретните продуктови и категорийни страници.
 

Раздел 'Продукти' в страницата 'Редактирайте отстъпка'

Направете отстъпка само за избрани продукти. В този случай Вие предлагате отстъпка, ограничена до един или повече продукти по Ваш избор. Отстъпката е достъпна за клиента, само ако той/тя купува избраните продукти, и е видима за всички уебсайт посетители в конкретните продуктови и категорийни страници.

Как да използваме раздела 'Продукти':

Кликнете върху бутона 'Разгледайте', отваря се специален изскачащ прозорец, където избирате продукт от Вашия магазин, изскачащият прозорец се затваря и вие се връщате обратно в раздел 'Продукти'. Сега Вие трябва да кликнете върху бутона 'Добави продукт'. Продуктът се включва в раздела 'Продукти' по-долу. Сега Вие успешно добавихте продукт като условие за отстъпка. Запишете Вашите настройки.
 

Раздел 'Клиенти' в страницата 'Редактирайте отстъпка'

Дайте отстъпка на клиенти по избор. В този случай Вие предлагате отстъпка, ограничена до един или повече клиенти. Отстъпката е достъпна само за хората, които сте избрали и е видима само за тях в целия магазин - на началната страница, в списъците с продукти, в категорийните и продуктови страници.

Как да използваме раздела 'Клиенти':

Напишете име на клиент (цялото или част от него) в полето 'Име на клиент', ще се появи автоматично падащо меню, показващо Ви всички съответствия с името, което сте написали. Изберете клиент и кликнете върху бутона 'Добави клиент'. Клиентът се вписва в раздела 'Клиенти' по-долу. Сега Вие успешно добавихте клиент като условие за отстъпка. Запишете Вашите настройки.

Съвет:

Използвайте този инструмент, за да предложите персонализирани отстъпки на лоялни клиенти едновременно като знак на любезност и като маркетингова инициатива да продавате повече. Вие също така бихте могли да комбинирате личния подход с друг вид отстъпка.